CoroNazorg

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Met elkaar naar een geslaagd schooljaar!

CoroNazorg-pakket 

Bij de Bazalt Groep hebben we een CoroNazorg-pakket samengesteld, speciaal voor onderwijsprofessionals. Met als belangrijkste boodschap: investeer in de basis.

Het coronazorgpakket is niet langer beschikbaar

Al een aantal weken is het onderwijs met man en macht bezig om het thuisonderwijs vorm te geven. Wat zien we mooie dingen gebeuren. De betrokkenheid en samenwerking van onderwijsprofessionals wordt meer dan ooit zichtbaar. Maar wat komt er veel op jullie af! Hoe houd je dan het hoofd koel? Investeer in de basis. We laten leerlingen aan het woord over hoe zij dit ervaren. 

Episode 1: leerlingen waarderen hoe ze op afstand toch verbonden zijn

Voor dit filmpje vroegen de leerlingen wat zij nu het meest waarderen van het thuisonderwijs en verbonden blijven met elkaar. We hebben dat voor jullie samengebracht in een filmpje. Bekijk hem hier! 

Episode 2: leerlingen waarderen hoe leraren hen op afstand blijven motiveren

Hoe houd je leerlingen actief en betrokken bij het leren op afstand? Minister Arie Slob schreef erover in zijn brief aan het onderwijsveld op 7 april j.l. “Het motiveren van leerlingen om actief betrokken te zijn bij het leren, is belangrijker dan het aanbieden van alle geplande lesstof.” Hoe krijg je dat op afstand voor elkaar? Wij vroegen aan leerlingen (po, vo, mbo en hbo) wat zij daarin nu het meest waarderen. Bekijk hem hier! 

Episode 3: Zes weken zelfstandig leren op afstand

Scholen gaan geleidelijkheid weer open. Wat een opluchting voor veel leerlingen, of niet? De afgelopen weken is er een groot beroep gedaan op de zelfstandigheid van iedere leerling. Leerlingen vertellen hoe zij het thuisonderwijs (hebben) ervaren. Bekijk hem hier!

Tot slot… 

Uiteraard staan we ook in deze tijd voor je klaar met raad en daad. Je kunt bij ons terecht voor vragen, vrijblijvend advies of informatie. Op onderstaande gegevens zijn we bereikbaar of je kunt terecht bij je vaste contactpersoon. 

HCO 070 4482828

Bazalt 088 05570570

RPCZ 0118 480800