Aanbod

Individuele behandeling sociaal-emotionele ontwikkeling

Sommige leerlingen hebben extra zorg en begeleiding nodig als het gaat om hun sociaal-emotionele ontwikkeling of gedrag. De individuele behandeling sociaal-emotionele ontwikkeling van Bazalt Groep Zorg in Onderwijs bestaat uit een korte serie van oplossingsgerichte gesprekken met één van onze psychologen of orthopedagogen. Hierbij werken we samen met een leerling direct aan de oplossing.

Voor wie?

Deze behandeling is voor kinderen die tegen belemmeringen aanlopen op school en/of thuis en extra aandacht verdienen bij hun sociaal-emotionele of gedragsmatige ontwikkeling. Leerlingen vanaf groep 3 (vanaf ca. 6-7 jaar oud) kunnen hieraan deelnemen.

Onze aanpak

We stellen concrete en haalbare doelen op samen met het kind, ouders en school. We werken met verschillende methoden, afhankelijk van het gekozen doel en de leeftijd van de leerling. We stimuleren het kind met oefeningen voor in de klas en thuis om ook buiten de behandeling te oefenen met het eigen leerdoel. We zoeken hierbij naar de samenwerking met ouders en school. Tijdens ieder gesprek kijken we hoe het gegaan is sinds het vorige gesprek. Wat werkte wel en wat niet? Van hieruit maken we samen weer plannen voor de komende periode.

Kosten en vergoeding

De kosten en vergoeding van een behandeling zijn afhankelijk van de vraag en het gekozen traject. Tijdens de intake spreken we af wat we gaan doen en wat de kosten zullen zijn, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Bazalt Groep Zorg in Onderwijs heeft contracten met de volgende gemeenten in de regio: Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar, Rijswijk, Midden-Delfland

Dit betekent dat wanneer je een verwijzing van de huisarts richting de generalistische basiszorg GGZ hebt, de training vergoed wordt door de gemeente waar je woont.

Meer informatie en aanmelding

Meer informatie vind je op de pagina van Zorg in onderwijs.
Kijk voor actuele startdata van de training in de agenda of neem contact op via zio-haaglanden@bazaltgroep.nl.