Aanbod

Leidinggevende communicatie

De opleiding ‘Leidinggevende Communicatie’ is een opleiding waarin de deelnemers leren van video-opnamen die ze maken als zij hun functie uitvoeren. In een professionele cultuur werkt een schoolteam aan het behalen van gezamenlijke doelen en resultaten. Dit proces vindt plaats vanuit gezamenlijk leiderschap en gelijkwaardigheid. Ieder teamlid heeft een rol en doet ertoe. Als leidinggevende begeleid je dit proces en dat vraagt om kennis van organisatieontwikkeling en communicatieve vaardigheden.

Wat wil je samen met je team bereiken en wat vraagt dit van je communicatie?’

Inhoud opleiding

Tijdens deze opleiding zoomen we in op de kenmerken van een professionele (school)cultuur. Ook werk je aan jouw communicatieve vaardigheden met behulp van video interactie analyse. Jouw leervraag is het uitgangspunt.

Met dit soort vragen ga je aan de slag in de training:

  • Hoe is mijn communicatie en welk gevolg heeft dat voor mijn team?
  • Wat wil ik bereiken met mijn team en wat vraagt dat van mijn communicatie?
  • Wat voor leidinggevende wil ik zijn?

Het resultaat

In kleine groepen werk je aan jouw leervragen. Inbreng zijn videobeelden uit de eigen praktijksituatie. Tijdens de bijeenkomsten worden deze geanalyseerd. Deze beelden geven via reflectie en analyse inzicht in elkaars kwaliteiten als leidinggevende en de vaardigheden die je nog kunt ontwikkelen. 

Elke context waarin communicatief vaardig gedrag een rol speelt is bruikbaar om te filmen. Denk aan:

  • het leiden van vergaderingen;
  • het voeren van oudergesprekken;
  • het voeren van functioneringsgesprekken;
  • het coachen van medewerkers;
  • het voeren van POP-gesprekken.

De volgende stap zetten op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.