Aanbod

Opleiding taal-leescoördinator

Ben je werkzaam in het primair (speciaal) onderwijs en wil je meer specialistische kennis over taal/lezen? Dan is de opleiding Taal-Leescoördinator echt iets voor jou.

Essentie

  • Vanuit onderzoek naar taal/lees onderwijs ga je aan de slag met het opstellen van het taalbeleidsplan voor jouw onderwijs praktijk,
  • Je weet alles over de rol en taken van een taal-leescoördinator, vanaf onderwijsontwikkelingen kijken we hoe je dit vorm kunt geven op jouw school,
  • Je weet meer van de doorgaande lijn op het gebied van taal. Hierbij komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:  Technisch lezen, begrijpend lezen, mondelinge taal, NT2, woordenschat, leesplezier, spelling, leesmotivatie en schrijven.

Opbrengst

  • Een taalbeleidsplan voor jouw onderwijspraktijk,
  • Een goede basis als taal-leescoördinator.

Werkwijze

De zeven cursusdagen bestaan uit 7 contacturen, met werkmomenten. Tussen de cursusdagen door zijn er opdrachten om je taalbeleidsplan te kunnen vullen. Op de laatste cursusdag presenteer je het taalbeleidsplan.

SBU

200

Doelgroep

Leraren PO (BAO en SBO), zowel van reguliere basisscholen als van het speciaal onderwijs; vanaf groep 1 tot en met groep 8 IB’ers.

De volgende stap zetten op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.