Medewerkers Rpcz

Lindie de Bont

Adviseur

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

“Samenwerken aan leren!”

Lindie de Bont

In iedere organisatie waarin leren en ontwikkelen centraal staat, werk je met mensen die het beste uit zichzelf willen halen. Vanuit mijn overtuiging dat de mens van nature nieuwsgierig is en altijd bij wil leren, ben ik me er van bewust, dat het een hele kunst is om mensen te prikkelen. En om aan te sluiten bij wat er wanneer nodig is om een volgende stap in de ontwikkeling te maken.

De opdracht die we hebben om samen met elkaar leerlingen optimaal te laten groeien in hun ontwikkeling betekent voor mij, dat ik in mijn werk altijd op zoek ben naar antwoorden. Dat doe ik niet alleen, ik werk met een mooi team van onderwijsprofessionals, zowel in de scholen waar ik kom als binnen RPCZ.

Wanneer mensen mij vragen wat voor werk ik doe, zeg ik nog altijd dat ik leraar ben. Ik was ook leraar, in de context van juf op school, en ben nog steeds leraar, net zo goed als dat ik ook altijd een leerling blijf. In het leven ontwikkel je jezelf en blijf je leren, de leerling. En daardoor ben je ook in staat om anderen te helpen om zich te ontwikkelen, de leraar.

Mijn werkzaamheden zijn zo divers dat het lastig is om kort te beschrijven wat ik voor jou betekenen kan. In ieder geval werk in vanuit bovenstaand mentaal model. En wat inhouden betreft, houd ik me vooral bezig met:

  • Rekendidactiek;
  • Leren Zichtbaar Maken;
  • Formatief Evalueren;
  • Leren Anders Organiseren;
  • Coaching;
  • HandelingsGericht Werken (HGW).

Dit doe ik vaak in trainingen, cursussen of workshops, en net zo vaak individueel in gesprek, of in het leerproces.

Ik ga iedere dag met heel veel plezier naar mijn “werk”. Ik kijk uit naar ontmoetingen en ben oprecht benieuwd hoe ik aan kan sluiten bij wat er voor jou nodig is om een volgende stap te maken, ook als je nog niet weet wat die volgende stap kan zijn.