Medewerkers HCO

Mathijs van Breukelen

Onderwijsadviseur

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

BIO

Mijn interesse voor de school als complex systeem van tandwielen waaraan gedraaid kan worden, en die uiteindelijk steeds weer invloed op elkaar hebben, is al 15 jaar een drijvende kracht in mijn werk.

Mensen maken de school, vind ik. Samen zorgen docenten, leerlingen, bestuurders en leidinggevenden, onderwijsondersteunend personeel, ouders, en andere betrokkenen voor het unieke DNA van elke individuele school. Hun gedrag, kennis, bereidheid tot veranderen, bereidheid tot samenwerken en vertrouwen in het leren van alle betrokkenen, maken dat een school meer is dan een gebouw. De theorie brengt verhelderende inzichten in wat het beste werkt om leren op gang te brengen maar de praktijk is weerbarstig en daarom is er maatwerk nodig. Graag help ik meedenken over wat dan het beste past bij een school.

Na 15 jaar werken op verschillende scholen in Zuid-Holland (als docent aardrijkskunde, mentor, stagebegeleider, faalangsttrainer) heb ik de overstap gemaakt naar HCO. Graag wil ik de kruisbestuiving tussen scholen en onderwijsadviseurs intensiveren.

In mijn advies aan, en begeleiding van, scholen in met name het voortgezet onderwijs houd ik mij onder andere bezig met Formatieve Evaluatie, Leren Zichtbaar Maken, en Lesson Study.

OPLEIDING

  • Lerarenopleiding Aardrijkskunde – Hogeschool Rotterdam

PROFESSIONALISERING

  • Trainer Leren Zichtbaar Maken – De Grondslag
  • Werkplekbegeleider/coach
  • Timemanagement
  • Faalangstreductietraining
  • Cambridge ESOL (Certificate of Proficiency in English)