Nationaal Programma Onderwijs

Steunprogramma voor herstel en perspectief

 “Niet repareren maar renoveren”, zegt de inspecteur-generaal naar aanleiding van de Staat van Onderwijs. Nu het onderwijs is losgekomen van vastgeroeste routines door de pandemie, is dit hét moment om een systeemverandering in gang zetten. Immers leraren en schoolleiders hebben al laten zien dat zij over veerkracht, verander- en doorzettingsvermogen beschikken.

Lange termijn

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) richt zich op herstel en ontwikkeling. Echter deze middelen bieden ook kansen om tot verdere kwaliteitsontwikkeling te komen. Dat kan goed door de investeringen vanuit de NPO-middelen niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn te benutten. De middelen kunnen aansluiten op ontwikkelingen die het team van de school al zelf voor ogen heeft.  Goede investeringen beginnen bij gemeenschappelijke opvattingen creëren over wat groei en vooruitgang is. Samen onderzoek je als team of het gewenste effect voor kinderen wordt bereikt.

Duurzaam ontwikkelen

De financiële middelen vanuit het NPO kunnen juist dat extra steuntje voor scholen in de rug zijn om de eigen ambities te verwezenlijken. Sluit vooral aan bij wat je als school al doet en voor ogen hebt. Dit motiveert en zo kun je duurzaam ontwikkelen. Als team heb je al een goed beeld van je leerlingen, je kent ze en weet wat voor hen nodig is. Benut de middelen om door te pakken. Laten we ons samen sterk maken voor ieder kind. Samen maken wij voor hen het verschil!

(Digitaal) Kopje koffie drinken?

Door de coronacrisis hebben we allemaal een pittige tijd achter de rug en tegelijkertijd zitten we er nog middenin. Wij horen van hele mooie initiatieven die het afgelopen jaar door scholen zijn ondernomen. Deze periode biedt dan ook mogelijkheden om structurele verbeteringen door te voeren. Hoe lastig het ook af en toe is. Jullie staan voor de grote uitdaging hoe leerlingen binnen de mogelijkheden van de school een zo passend mogelijk aanbod kunnen krijgen. Vanuit de overheid wordt hulp aangeboden, maar hoe gaan we hiermee mee om? Wat kunnen we ermee? Om hier aandacht aan te schenken bieden we je een kop koffie aan en gaan we graag digitaal met elkaar in gesprek. Om een luisterend oor te bieden, maar ook om energie te geven voor de komende periode. Wil jij graag met ons van gedachten wisselen?

Stel je vraag!

Zie je door de bomen het bos niet meer? En kun je wel wat hulp gebruiken? Laat hier je vraag achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.