Programma en podia

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Programma

Het programma is nu bekend! Bekijk wanneer jouw favoriete sprekers aan het woord komen. Download het volledige programma:

Let op: deze tijden staan als GMT, bereken +1 uur voor de Nederlandse tijd.

Het negende podium is Nederlandstalig. Het programma van podium 9 is nu te bekijken en/of downloaden:

Podia

1. Knappe koppen

De meest vooraanstaande onderwijskundigen, leiders en goeroes ter wereld aan het woord:

  • Prof John Hattie
  • Prof Sugata Mitra
  • Prof Dylan Wiliam
  • Prof Michael Fullan
  • Dr Aviz Glaze
  • Prof Pak Tee
  • Dr Peter DeWitt
  • Prof Kalwant Bhopa

2. Paradigma verschuivers

Veranderen en verbeteren door dingen anders aan te pakken. Laat je inspireren door toonaangevende leiders afkomstig uit het onderwijs, die overstappen van een meer functionele en stapsgewijze benadering op een innovatieve aanpak en zo daadwerkelijk impact maken. 

3. Creatieve cultuur

Sir Ken Robinson’s streven naar creativiteit en zijn passie om afstand te nemen van oude manieren heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Dit thema is een eerbetoon aan de grote man, waaruit eens te meer blijkt dat zijn nalatenschap voortleeft en creativiteit centraal blijft staan.

4. Coole scholen

Aan de hand van de meest unieke en buitengewone scholen herdefiniëren we wat een school eigenlijk is. Onderwijzen op een andere manier kan moedig of noodzakelijk zijn. We laten er hier een ander licht op schijnen en laten zien dat we allemaal lesgeven vanuit het hart.

5. Moedige leiders

Geen vooruitgang of verbetering zonder leiders die bereid zijn hun hoofd boven het maaiveld uit te steken en zich hard maken voor verandering. In alle thema’s komen gepassioneerde en moedige leiders aan bod die van grote betekenis voor het onderwijs zijn geweest.

6. Inspirerende leraren

Dit thema is voor leraren en middenkader leiders die nieuwe strategieën en benaderingen willen proberen. Dé gelegenheid om te leren van degenen die het hebben gedaan en erin zijn geslaagd. Probeer het volgende week op je eigen school en bewaar de inhoud een jaar lang online om er op een later tijdstip nog eens in te duiken.

7. Leren met hoge impact

Onderzoekers en leraren met strategieën voor het ontwikkelen
van effectieve leermethoden.

8. Jonge kind

De stroom Jonge kind geeft praktische tips en inspiratie om ervoor te zorgen dat elk kind een goede start heeft van zijn schoolloopbaan.

Podium 9

Via ons eigen Nederlandstalige kanaal maken we de koppeling naar het Nederlandse onderwijs. Daarnaast kan hier door deelnemers worden nagepraat; dé manier om eindelijk weer op informele wijze met
andere onderwijsprofessionals in contact te komen.