Aanbod

Begeleiding van methodekeuze rekenen

Ben je toe aan een nieuwe rekenmethode? Wil je overstappen op een volledig digitale methode of past een combi van digitaal en op papier beter bij de school? Of ga je nog een stap verder en wordt het rekenonderwijs aangeboden vanuit de leerlijnen? Dan is onze begeleiding van de methodekeuze rekenen iets voor jou.

Rekenen is één van de belangrijkste vaardigheden die we de kinderen bijbrengen. Iedere dag staat dit vak op het programma. Het is van belang dat de methode die gehanteerd wordt past bij de visie van de school, de werkwijze van de teamleden en de groeiende ontwikkeling van de kinderen binnen de school. Wij helpen je graag hierin een bewuste en verantwoorde keuze in maken.

Wat ga je doen?

In een tweetal bijeenkomsten brengen we onder andere de visie op het rekenonderwijs in kaart. We kijken welke wensen er zijn en aan welke voorwaarden de methode moet voldoen.
We selecteren samen een aantal methoden en proberen deze uit. Aan de hand van de ervaringen en een checklist evalueren we de methoden evalueren. Hierna kan er een weloverwogen besluit genomen worden.

En als je wil, helpen we je graag bij het invoeren van de nieuwe methode.
Door middel van bijvoorbeeld klassenconsultaties kunnen we:

  • de implementatie van de methode ondersteunen
  • samen beslissen welke werkwijze het meest effectief is,
  • afspraken borgen.
  • kijken welke aanvullende materialen er nog ontbreken.
  • begeleiden om de methode als bron te gebruiken en te werken vanuit de leerlijnen.

De opbrengst van Begeleiding van methodekeuze rekenen

Na afloop van dit traject is er:

  • een visie op het rekenonderwijs;
  • een methode uitgekozen die past bij de wensen en werkwijze binnen het team;
  • een goed implementatietraject geweest.

Omvang

Dit traject omvat 3 bijeenkomsten en daarnaast bestaat de mogelijkheid te consulteren bij de implementatie van de methode.

Een training op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.