Aanbod

De Reflectieve leraar – introductiesessie

In deze introductiesessie ‘De Reflectieve leraar’ leren de deelnemers hoe ze beter worden in lesgeven door persoonlijke ontwikkeldoelen te stellen, gerichte oefening en feedback. In de training is ook ruimte voor observaties en discussies over lesgeven.

Uitgangspunt is het model van dr. Robert Marzano voor effectief lesgeven gekoppeld aan reflectie. Reflectie is immers een krachtig instrument voor professionele ontwikkeling. In de training maken we gebruik van het boek ‘De Reflectieve Leraar’ van Robert Marzano.

De essenties

  • Een concrete werkwijze voor leraren om zichzelf te ontwikkelen tot een steeds betere leraar
  • Het model van effectief lesgeven met bijbehorende ontwikkelschalen als duidelijke reflectiespiegel
  • Praktische hulpmiddelen om te zien waar je staat, waar je heen wilt, hoe je hier komt en wat je uiteindelijk bereikt hebt

Doelgroep

Leidinggevenden, IB-ers, Leraren PO, VO, MBO

Resultaat

  • Je weet welke 5 stappen helpen om te komen tot een reflectief klimaat binnen je school.
  • Je weet hoe je je leraren in staat stelt hun eigen weg naar verbetering in kaart te brengen

Omvang

3 uur (of op maat)

Inhoud & werkwijze

Onderwijzen is een vaardigheid. En zoals geldt voor elke vaardigheid: oefening baart kunst. In deze introductietraining leer je hoe leraren steeds beter kunnen worden in het lesgeven door het stellen van persoonlijke ontwikkeldoelen, gerichte oefening en feedback, en met observaties en discussies over het lesgeven. Daarbij gaan we uit van dr. Robert Marzano’s model voor effectief lesgeven gekoppeld aan reflectie. Reflectie is immers een krachtig instrument voor je professionele ontwikkeling; leren van jezelf en van elkaar. In deze introductietraining maken we gebruik van het boek ‘De Reflectieve Leraar’ van Robert Marzano.

Een training op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Downloads

Uitgaven