Aanbod

Kwink

Kwink is een online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL). Inclusief burgerschap en mediawijsheid. De methode implementeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Het ‘schoolse leren’ is belangrijk, maar het kan niet zonder het sociaal emotioneel leren (SEL). Sociaal emotioneel leren is het proces waarbij leerlingen noodzakelijke kennis, attituden en vaardigheden verwerven en toepassen. Hierdoor leer je omgaan met jezelf en een ander. Sociaal emotioneel leren werkt preventief.

Kwink is er voor groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs. Het biedt een doordacht SEL-programma, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Praktisch, leuk en altijd actueel. Gericht op preventie (van bijvoorbeeld pesten op school) en de kracht van een veilige groep. De methode sluit aan bij de principes van PBS (Positive Behaviour Support).

Kenmerken van Kwink:

  • Voorkomt verstorend gedrag en pesten
  • Kent een groepsbrede, preventieve aanpak
  • Verhoogt de leeropbrengsten
  • Sluit aan bij passend onderwijs
  • Werkt handelingsgericht
  • Heeft als basis het ADI-model
  • Is leuk!

Neem een kijkje op de website.

Bazalt Groep is partner van Kwintessens

Kwintessens en Bazalt Groep hebben rondom Kwink een overeenkomst tot samenwerking afgesloten. Onze adviseurs zijn getraind zijn door dr. Kees van Overveld met het gedachtegoed van SEL en Kwink.

Werkwijze Kwink implementeren

Wij denken graag mee hoe je bewust aan sociaal emotioneel leren op school kunt werken. Onze experts helpen je graag met het implementeren van de methode Kwink, waarbij wordt voldaan aan de eisen rondom Wet op Sociale veiligheid. In deze wetgeving is het monitoren van het welbevinden een belangrijke eis.

Een training op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Downloads