Aanbod

Natuurlijk buiten rekenen

Als kinderen buiten spelen, zijn ze ongemerkt bezig met allerlei rekenkundige concepten. Ze proberen uit wie het snelste is, sjouwen met zware takken of verzamelen zo veel mogelijk kastanjes. Door aan te sluiten bij dit spontane spel kun je op een natuurlijke manier rekenen met jonge kinderen. Op basis van het boek Messy Maths ontwikkelden we een training en workshop die voor iedereen in het PO te volgen is. Het boek is tevens ook door ons vertaald voor de Nederlandse markt en heet ook Natuurlijk, buiten rekenen!

Voordelen van buiten rekenen

  • Kinderen hebben fysieke ervaringen nodig om te leren waar het bij rekenen om gaat. Zo begrijpen ze het concept ‘gewicht’ pas als ze lichte en zware voorwerpen tillen.
  • Buiten vind je een eindeloos aanbod aan patronen, texturen, kleuren, hoeveelheden en andere rekenaspecten. Rekenen wordt iets ‘echts’ – een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven.
  • Buiten worden verbindingen gelegd tussen handen, hart en hoofd. Dat vormt een basis voor het leren van complexere onderwerpen naarmate de kinderen zich verder ontwikkelen.

In deze training …

  • laten we je nadenken over je eigen rol in het ontwikkelen van jouw rekenaanbod en hoe je hierbij de buitenruimte optimaal kunt benutten.
  • geen lesgeven met werkbladen, maar lekker buiten spelen, ontdekken en ervaren. Want rekenen is groter dan het papier.
  • gaan we dieper in op de theorie, zoals; de domeinen, concepten van het rekenen en welke materialen je eventueel aan de omgeving kunt toevoegen om meer rekenkansen te creëren.

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur. De training is inclusief het boek Natuurlijk, buiten rekenen. Je begrijpt dat we in deze training ook vaak naar buiten gaan. Dus trek je jas aan, zet je rekenbril op en ga naar buiten. We gaan rekenen!

Workshop

In de inspiratieworkshop die wij organiseren wordt er gebruikgemaakt van de vele ideeën uit het boek die we toelichten en extra kracht bijzetten.

Een training op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Agenda

Uitgaven