Aanbod

Omgaan met faalangst

In deze groepstraining Zorg in Onderwijs Omgaan met faalangst leren kinderen op een andere manier om te gaan met spannende situaties. In 10 bijeenkomsten oefenen kinderen van 9 tot 13 jaar met vaardigheden en technieken die hen helpen hun faalangstige gevoelens te verminderen. De oefeningen gaan bijvoorbeeld over het herkennen van gevoelens, lichamelijke reacties en de invloed van gedachten op je gevoelens en gedrag.

Voor welke leerlingen?

De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 9 tot 13 jaar, die last hebben van faalangstige gevoelens. Deze kinderen zijn bijvoorbeeld bang voor toetsen of spreekbeurten, waardoor ze mindere prestaties halen. Maar het kan ook dat ze angstige gevoelens hebben bij sportieve activiteiten of in sociale situaties, zoals het aanspreken van een onbekend persoon.

Kosten en vergoeding

Bazalt Groep Zorg in Onderwijs heeft contracten met de volgende gemeenten in de regio: Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar, Rijswijk, Midden-Delfland.

Dit betekent dat wanneer je een verwijzing van de huisarts richting de generalistische basiszorg GGZ hebt, de training vergoed wordt door de gemeente waarin je woont.

Meer informatie en aanmelding

Meer informatie vind je op onze pagina over Zorg in Onderwijs.
Kijk voor actuele startdata van de training in de agenda of neem contact op via: 
zio-haaglanden@bazaltgroep.nl

Uitgaven