Aanbod

Samen Groeigericht Oefenen

Samen Groeigericht Oefenen (SGO) is een stoomcursus om direct aan de slag te gaan in je klas met gericht en actief oefenen van leerstof. Er is wel enige voorkennis vereist. Deze stoomcursus kun je volgen wanneer je minimaal Kagan Level 1 hebt gevolgd.

Essenties

  • Direct aan de slag in je groep
  • Gericht en gedifferentieerd oefenen van leerstof
  • Training én handreiking

Inhoud

Samen Groeigericht Oefenen is een uitgeschreven aanpak gebaseerd op de werkwijze van dr Spencer Kagan. Bij SGO oefenen alle leerlingen tegelijkertijd met die leerstof waarin op dat moment de meeste groei te behalen valt. Door de inzet van coöperatieve structuren kan de leraar verschillende soorten leerstof tegelijkertijd laten inoefenen. Elke leerling is actief aan het leren en maakt wekelijks zijn eigen leergroei zichtbaar.

Werkwijze

In een training van een dagdeel van 3,5 uur krijg je een korte theoretische onderbouwing aangereikt, waarna je op basis van jouw leerstofinhouden gaat ontdekken welke structuren passend zijn in een oefencircuit.

Doelgroep

Deze training is te volgen door leraren die Kagan Coöperatief leren Level 1 hebben afgerond.

Een training op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Uitgaven