Aanbod

Teken je les

In de training Teken je les leer je hoe je met tekeningen het leerproces ondersteunt.

Vertel het met beeld én tekst

Je wil het leren van je leerlingen of je team ondersteunen. Dat kan door beelden in te zetten om je boodschap over te brengen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat informatie beter begrepen en onthouden wordt als deze bestaat uit een combinatie van beeld en tekst.  

Je hoeft zeker geen Rembrandt te zijn om je boodschap te tekenen. Het gaat erom dat je jouw boodschap communiceert met begrijpbare, simpele beelden. Als je je naam kunt schrijven, kan je ook tekenen in je les! In het onderwijs zijn er ontzettend veel toepassingsmogelijkheden om tekeningen effectief in te zetten. 

Inhoud 

In dit trainingsaanbod leer je waarom, hoe en wat je beeldend kunt communiceren in jouw onderwijspraktijk. Onze trainers hebben ruime ervaring in het onderwijs en met visueel communiceren. Samen versterk je jouw didactisch handelen en kan je het leerproces van jouw leerlingen of team ondersteunen.  

De training bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur. In de eerste bijeenkomst leer je de basisvaardigheden van het tekenen. In de tweede bijeenkomst staat het samen tekenen met je leerling en klas centraal. Hoe introduceer je de tekentaal aan je leerlingen, hoe teken je gesprekken en hoe bereid je een tekening voor? In de derde bijeenkomst leer je werken met grafische organizers en maak je een globaal visueel implementatieplan of borgingsdocument voor jouw organisatie.  

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is teken-je-les-bijeenkomsten.png

Opbrengsten 

  • Je kunt leerprocessen van jouw leerlingen en jouw organisatie ondersteunen door middel van tekenen 
  • Je kunt de beeldtaal in verschillende onderwijssettings toepassen, zoals in lessen, (klassen)vergaderingen, kindgesprekken en oudergesprekken 
  • Je kunt je leerlingen toerusten met verbeeldende leerstrategieën 
  • Je bent de ambassadeur voor beeldende communicatie in jouw school/organisatie 

Past deze training bij jou? 

De training Teken je les is voor leraren, IB’ers, leerlingondersteuners, onderwijsassistenten, kindercoaches en schoolleiders of locatiemanagers met lesgevende taken.  

Wil je aan de slag met tekenen in je les? Wil je leren hoe je met tekeningen het leerproces ondersteunt? Je kunt de training individueel volgen.

De volgende stap zetten op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Uitgaven