Aanbod

Uitdagende peuters!

training Uitdagende Peuters

Training Uitdagende peuters! helpt jou vroegtijdig opvallend gedrag bij peuters te signaleren. Ben je pedagogisch medewerker, intern begeleider, vve-coach of pedagogisch beleidsmedewerker/coach en wil je vroegtijdig opvallend gedrag bij peuters signaleren? Dan is deze training echt iets voor jou.

Behalve dat de peuterperiode sowieso een uitdagende fase is waarin kinderen tal van gedragsuitingen laten zien, kan gedrag ook extra opvallen. Dit opvallende gedrag kan een uitdaging zijn voor jou als professional. Je vraagt je af wat nog bij een gemiddelde ontwikkeling hoort, je maakt je zorgen over de verdere ontwikkeling van het kind en je wilt het graag begeleiden bij wat het nodig heeft. Wil jij handvatten om met deze uitdaging aan de slag te gaan? In deze training bieden we je een theoretische achtergrond over opvallend gedrag en handelingssuggesties voor in de praktijk.

Inhoud training Uitdagende Peuters!

Door jou ingebrachte casuïstiek is het uitgangspunt in deze training. We helpen je om de stappen van vroegsignalering toe te passen op jouw casus(sen); we gaan in op de signalen die kinderen door middel van gedrag geven en we bespreken wat een passende aanpak kan zijn. Je krijgt hiervoor verschillende instrumenten uitgereikt die je kunt gebruiken in jouw praktijk.

Werkwijze training Uitdagende Peuters!

Aan de hand van eigen casu├»stiek doorlopen we de stappen van Vroegsignalering. De opgedane kennis en vaardigheden worden toegepast op de eigen casus, zowel in de training als in de praktijkopdrachten. 

Doel

Aan het einde van de training ben jij in staat om aan de hand van de stappen van vroegsignalering doordacht en adequaat te handelen bij opvallend gedrag.

Doelgroep

Intern Begeleiders, Pedagogisch beleidsmedewerkers/coaches, pedagogisch medewerkers

Meer mogelijkheden?

Werk jij met kleuters? Bekijk dan de training Uitdagende kleuters eens.

Een training op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.