Aanbod

Verlies Veerkracht en Herstel

verlies veerkracht en herstel

Verlies, Veerkracht en Herstel is bedoeld om je te ondersteunen als je op school te maken krijgt met verlies en rouw. In deze situatie stellen leraren zich vaak vragen als: Hoe nemen we afscheid en wat kunnen wij doen om het proces van verlies en rouw te ondersteunen?

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen. Het kan gaan om het overlijden van een collega, een leerling of een vader, moeder, broer of zus van een van de leerlingen. Veel leraren ervaren de gevolgen van (v)echtscheiding bij een of meerdere leerlingen in hun klas en zien bijvoorbeeld loyaliteitsproblemen ontstaan. In de begeleiding van verlies en rouwprocessen is het erg belangrijk de aandacht te richten op de veranderde werkelijkheid en op de pijn van het verlies, maar ook op veerkracht en de mogelijkheden tot herstel. In de praktijk is er sprake van herkenbaarheid van het proces van verlies en rouw, dat door elk individu op eigen en unieke wijze wordt doorleefd.

Het zo natuurlijk mogelijk doorlopen van een verlies- en rouwproces kan voorkomen, dat een ingrijpende verlieservaring leidt tot problemen op het gebied van de emotionele ontwikkeling, de sociale ontwikkeling en de leerontwikkeling. Verlies, Veerkracht en Herstel richt zich hier op.

Onze adviseurs kunnen je in deze situaties begeleiden.

Werkwijze

Naar aanleiding van je vraag rond een ingrijpende gebeurtenis bij jou op school bieden wij begeleiding op maat in het omgaan met rouw en verlies. Zowel de leerlingen als de leraar/directie worden in dit traject begeleid.

Meer informatie over de mogelijkheden voor Verlies, Veerkracht en Herstel?

Neem contact met ons op via 088 55 70 570 of advies@bazaltgroep.nl