Aanbod

Workshop Acadin

De workshop Acadin leert jou de digitale leeromgeving kennen. Acadin helpt leraren die worstelen met de best presterende leerlingen in hun groep. Hoe geef je ze voldoende uitdagende opdrachten, zodat ook zij hun tanden ergens in moeten zetten? Maak het ze lekker lastig met Acadin… 

Wat is Acadin?

Acadin is de digitale leeromgeving voor talentvolle leerlingen (25% best presterende leerlingen, inclusief hoogbegaafde leerlingen). Acadin helpt leerkrachten deze kinderen te prikkelen met uitdagende leerstof, maar ook met korte opdrachten voor de laatste 10 minuten van de les. De opdrachten zijn zowel vakoverstijgend als vakspecifiek voor kleuters t/m groep 8. Met meer dan 500 opdrachten hebben de talentvolle leerlingen een ruim aanbod om een stap verder te komen. Acadin helpt je als leraar om eenvoudiger te differentiëren door het aanbieden van meer verrijkingsstof.  

De workshop

In deze workshop geven we je een kijkje in de keuken van Acadin. We staan stil bij de voordelen die Acadin jou en de leerlingen kan bieden. Bovendien bekijken we samen de mogelijkheden binnen de digitale leeromgeving: hoe werkt het, welk onderwijsaanbod aanwezig is en hoe kunnen we Acadin eenvoudig gebruiken? Tot slot verkennen we hoe Acadin een plek kan krijgen in de dagelijks onderwijspraktijk, zodat je het eenvoudig kunt toepassen en een aantal leerlingen (nog) meer worden uitgedaagd en tot leren komen.  

Voordelen van Acadin

  • Onbegrensd leren en grenzen overleggen 
  • Aansluiting op de actualiteit en ontwikkeling 
  • Activiteiten binnen de leerlijn en losse activiteiten 
  • Ondersteuning bij vormgeven van onderwijs op maat 
  • Tijd- en plaats onafhankelijk leren  

Doelgroep

Leraren, intern begeleiders en directieleden in het primair onderwijs

Meer informatie

Meer informatie over Acadin kun je vinden op www.acadin.nl.