KIJK! app, wat kun je ermee?

De KIJK! Observatie app kun je gratis downloaden in de Apple store of bij Google Play. De app is ontwikkeld voor gebruik op je telefoon, maar op een tablet werkt het ook. Het kan er alleen iets anders uitzien.

Digitaal notitieblok
De app is bedoeld als een ‘digitaal notitieblok’ (en ondersteunt het onderdeel ‘observeren’ en niet het onderdeel ‘registreren’).

Dat betekent dat je de app gebruikt voor het maken van een korte aantekening/notitie van een situatie die je later wilt verwerken tot een observatie. De notitie maak je direct bij het juiste kind.

Met de KIJK! app maak je enkel notities, deze zijn later om te zetten naar een observatie in de kijkregistratie.

Bij het verwerken op kijkregistratie.nl van de notitie (dus de reflectie erop) bepaal je hoe je het noteert, waar (welk ontwikkelingsgebied) en bij wie (eventueel) nog meer.

Inloggen in de KIJK! app
Je logt in met je inloggegevens die je ook gebruikt op kijkregistratie.nl. Door privacy regelgeving moet je inloggen met inlognaam en wachtwoord. Na 30 minuten ‘inactiviteit’ wordt opnieuw gevraagd om inlog en wachtwoord. Op termijn willen we het inloggen met een vingerafdruk mogelijk maken. Hier wordt momenteel aan gewerkt. We houden je op de hoogte.  

Tip
Afhankelijk van de telefoon waarop je de app installeert kun je gebruik maken van het microfoontje dat bij verschillende modellen naast het toetsenbord staat.