Medewerkersverhalen

De week van Carlien Bakker

Onderwijsadviseur Schoolontwikkeling

Maandag

Deze maandag starten we met een teamoverleg om 9.00 uur. Aangezien ik ’s middags nog een training mag verzorgen, zorg ik dat op tijd op het kantoor ben in Goes om de laatste materialen te printen en te verzamelen. Rond half 11 is het teamoverleg klaar en stap ik in de auto naar een basisschool in Goes, waar ik om 11 uur wordt verwacht. Op deze school heb ik 2 studiemomenten verzorgd over EDI (Expliciete Directe Instructie) en voor vandaag staan er lesobservaties ingepland. Om 13.30 uur zitten mijn observaties erop en stap ik weer in de auto op weg naar IJzendijke. Deze school wil graag een nieuwe methode voor rekenen en tijdens deze bijeenkomst denken we na over de visie op rekenen en onderzoeken we samen welke succescriteria zij belangrijk vinden bij een nieuwe methode. Om 17.15 uur stap ik weer in de auto op weg naar huis. Onderweg heb ik regelmatig contact met collega’s of scholen om af te stemmen of te sparren.

Dinsdag

Vandaag mag ik voor de 4e keer werken met een enthousiaste groep mensen die de verkorte opleiding volgen tot rekencoördinator. In ons kantoor is de trainingsruimte te klein, dus voor deze opleiding huren we een ruimte op een prachtige locatie. Tijdens de bijeenkomst is er veel afwisseling qua werkvormen en gaan de deelnemers aan de slag met de vertaling naar hun eigen praktijk. Ze houden een portfolio bij, waarin ze kunnen laten zien wat deze opleiding hen oplevert.
Na de bijeenkomst rijd ik terug langs kantoor om daar nog wat administratie te doen en misschien collega’s te ontmoeten.

Woensdag & Donderdag

Deze week is woensdag en donderdag een thuiswedstrijd voor mij.  Ik vervul tijdelijk de rol als interim intern begeleider op een school in mijn eigen stad. Het fijne is dat ik daar lopend naar toe kan en een hele dag op dezelfde plek kan blijven. Veel gesprekken met de ‘collega’s uit het team, nauw contact met de directeur, intensief contact met de betrokken externen en ook gesprekken met ouders en leerlingen. Ook een hele fijne manier om met je voeten in de klei te blijven staan.

Vrijdag

Vandaag stap ik weer in de auto op weg naar Goes voor een nieuwe dag met observaties op de school waar ik maandag ook ben geweest. Aangezien er veel medewerkers zijn en het management alle medewerkers een observatie gunt, ben ik hier enkele dagen zoet mee. Dit keer een halve dag want om 13.00 uur heb ik een afspraak op een school in Roosendaal. Hier begeleid ik een groepje professionals die in een Professionele Leergemeenschap (PLG) met het rekenonderwijs aan de slag gaan. Toevallig is een collega van mij ook aan het werk op deze school en sluiten we na afloop de week gezamenlijk nog even af onder het genot van een drankje.