Medewerkersverhalen

De week van Jarah de Weerdt

Onderwijsadviseur Jonge Kind

Maandag

Al vroeg ben ik op weg naar een school in ’s-Gravenzande voor een Spelend Leren-traject. Vandaag ligt de focus op het geven van taalimpulsen in het spel bij kleuters. ’s Middags werk ik met mijn collega aan Natuurlijk, buiten rekenen!. Bazalt Groep heeft dit boek vertaald en wij ontwerpen de training erbij.

Dinsdag

Ik coach pedagogisch medewerker Eliza vandaag. Ze heeft bij Bazalt Groep de training ‘Vroegschoolse Educatie’ gevolgd. Samen kijken we hoe ze kindvolgend kan spelen. Ik rijd daarna door naar een school in Monster voor een intakegesprek. In de auto bel ik een klant over ‘Speelplezier’. Na het intakegesprek werk ik thuis de offerte hiervoor uit en beantwoord ik wat mails.

Woensdag

Als onderwijsadviseur ben je veel onderweg en dan is het fijn om tussendoor ook op kantoor te zijn. Ik heb een onlinesessie met mijn Speelplezier-collega’s. In de middag verzorg ik samen met mijn collega Marije een visiebijeenkomst over het onderwijs aan het jonge kind.

Donderdag

’s Ochtends ondersteun ik een kleuterleerkracht bij het thematisch werken. In de middag bereid ik mijn cursus ‘Coachend adviseren’ voor, die ik intern volg bij de Bazalt Groep, en de Spelkriebels-bijeenkomst (spel in groep 3).

Vrijdag

Op vrijdag ben ik vrij en breng ik de kinderen naar school. Omdat ik mijn eigen agenda beheer, werk ik soms ook op mijn vrije dag, waardoor ik een andere dag vrij kan nemen. Deze vrijheid vind ik een pluspunt van deze baan, naast het kunnen werken met en voor onderwijsprofessionals!