Medewerkersverhalen

De week van Jetske But

Onderwijsadviseur Leerimpuls

Maandag

Samen met Marian verzorgen we gastlessen op middelbare scholen aangaande verkeersveiligheid. Marian heeft haar zoon verloren tijdens een verkeersongeval. Deze ochtend geven we een gastles op het Reynaertcollege in Hulst. Terwijl ik ’s middags onderweg ben naar de volgende school telefoonneer ik met een IB’er die ik coach. We sparren over een aantal zaken zodat zij daar nog diezelfde middag mee verder kan. Eenmaal op de volgende school aangekomen heb ik daar de hele middag HGPD-gesprekken.

Dinsdag

De hele ochtend is gereserveerd voor het afnemen van een rekenonderzoek bij een leerling uit groep 7 waarvan de rekenontwikkeling stagneert. In de middag werk ik het rekenonderzoek uit en schrijf ik het onderzoeksverslag.

Woensdag

Het belooft een drukke dag te worden. Ik bezoek vandaag vier scholen. Ik begin op een school dicht bij huis waar ik eerst een leerkracht die ik coach observeer en dit vervolgens nabespreek. Op de andere drie scholen die ik bezoek voer ik HGPD-gesprekken en observeer ik in klassen.

Donderdag

Deze ochtend geef ik een training over executieve functies op een basisschool waar ik ook de HGPD verzorg. Dit vind ik fijn want hierdoor ken ik het team goed. De middag heb ik vrij gehouden voor het bijhouden van mijn administratie, het beantwoorden van mails en het voorbereiden van de HGPD-gesprekken die ik volgende week ga voeren.

Vrijdag

Waar ik soms meerdere scholen op een dag bezoek blijf ik vandaag de hele dag op dezelfde school. Ik heb op deze school een aantal weken geleden een training verzorgd over feedback en het controleren van begrip. Vandaag bezoek ik de klassen en coach ik de leerkrachten.6