Medewerkersverhalen

De week van Louise Schipper

Onderwijsadviseur NT2/Taal

Maandag

Vandaag start ik mijn dag op een Haagse basisschool. Ik neem daar eindtoetsen af bij leerlingen uit de taalklas. Ik toets of de leerlingen toe zijn aan het instromen in een reguliere groep. In de middag werk ik deze toetsen uit en maak ik hier een verslag van.

Dinsdag

In de ochtend staat er een overleg gepland met de collega’s van het jonge kind en de NT2 groep. We delen expertise omdat we van elkaar willen leren zodat we de hulpvragen die er vanuit de peuterspeelzalen of kleuterklassen komen goed aan elkaar kunnen doorspelen. We merken dat we veel expertise te delen hebben en maken in kleine groepjes  vervolgafspraken om met elkaar mee te kijken.

In de middag werk ik nog meer toetsen uit van de leerlingen die ik maandag getoetst heb.

Woensdag

We zijn al vroeg op pad omdat we een training Zien is Snappen gaan geven op de Globe in Bussum. Dit is een nieuwkomersschool die graag met deze methodiek wil gaan werken. Hilda en ik doen deze training samen, we zijn nog niet zo ervaren in het geven van een training en direct een hele dag is dan best pittig. We zijn heel tevreden over deze dag!

Donderdag

Over twee weken geef ik een training “rekentaal”. Mijn collega helpt mij op weg met het maken van de presentatie. Deze presentatie bestaat nog niet dus ik word goed uitgedaagd. Gelukkig kan ik altijd terecht bij mijn collega’s.

Vrijdag

Dit is mijn vrije dag. Wat ik heel fijn vind is de vrijheid die deze baan geeft. Soms geef ik een training op vrijdag en plan ik een andere vrije dag in die week. De werkweek zit erop en ik kan aan mijn weekend beginnen!