Medewerkersverhalen

De week van Mathijs van Breukelen

Onderwijsadviseur Schoolontwikkeling

Mathijs van Breukelen

Maandag

Mijn week begint bij het Mundus College in Amsterdam, school voor Praktijkonderwijs, Eerste Opvang Anderstaligen en VMBO. Ik geef hier voor het team en als begeleiding voor collega’s uit tien vakgroepen met de implementatie van Formatief Evalueren, drie inspiratiesessies over ‘het met leerlingen delen van leerdoelen’, ‘het zichtbaar maken van de voorkennis van leerlingen’ en ‘de leerling helpen de volgende stap richting leerdoel te zetten’. Vandaag biologie en Toegepaste Vormgeving.


Dinsdag

In de ochtend bewerk ik voor onze uitgeverij het boek 10 mindframes for leaders. Leuk en leerzaam! ’s Middags een online inspiratiesessie Formatief Evalueren voor De Triangel in Amstelveen. Terwijl ik de middenbouw help, ondersteunt mijn collega Françoise Holper de onderbouw.

Woensdag

Mijn collega Wouter Camps en ik bereiden een training ‘Oplossingsgerichte gesprekken’ voor. Wij gaan 20 collega’s van het Stanislascollege Dalton Delft versterken in hun coachende rol richting leerlingen. In de middag weer naar het Mundus College om de vakgroep Mens en Maatschappij verder te helpen. Een thuiswedstrijd voor deze voormalig docent aardrijkskunde.

Donderdag

Een lekker dagje! Met mijn collega’s Tanja Riebroek en Inge Douwes in gesprek over de kansen van Formatief Evalueren voor het jonge kind. (4) Daarna weer een inspiratiesessie voor De Triangel in Amstelveen. Dit keer de bovenbouw.

Vrijdag

Vandaag aan de slag met de voorbereiding van een werkatelier in opdracht van de Lucas Academie. VO-collega’s van Lucas Onderwijs werken aan het opstellen van scharniervragen om het leren zichtbaar te maken. In de middag verstuur ik nog wat mailtjes en handel ik wat administratie af.