Nieuws / 9 februari 2022

Nieuw bij de uitgeverij

Binnenkort rollen er weer 2 gloednieuwe boeken van de pers!

10 denkkaders voor schoolleiders om leren zichtbaar te maken

Al eerder verscheen bij ons het boek 10 denkkaders om leren zichtbaar te maken van professor John Hattie. In zijn nieuwe boek richt Hattie zich expliciet op schoolleiders.

Hij heeft tien bekende onderwijsexperts gevraagd om in te gaan op een van de denkkaders.

Experts als Michael Fullan, Dylan Wiliam en Jenni Donohoo geven elk hun visie op een van de denkkaders die de kern vormen van succesvol schoolleiderschap, met als doel de leerprestaties naar een hoger niveau te tillen.

Bij ieder denkkader vind je concrete suggesties waar je mee kunt starten. Daarnaast biedt het boek checklists en oefeningen om je leraren te helpen hun eigen denkkaders scherp te krijgen. 

Leverbaar vanaf 14 februari.

Natuurlijk, buiten rekenen!

De buitenomgeving biedt oneindig veel mogelijkheden om met jonge kinderen te rekenen. Je kunt aansluiten bij hun natuurlijke spel en dat uitbouwen tot een rekenactiviteit. Daarmee wordt rekenen niet alleen erg leuk, maar ook iets levensechts.

Dit nieuwe boek biedt veel verrassende ideeën om rekenkundige concepten te verkennen met kinderen van 3 tot 7 jaar. Dat doe je buiten, met diverse materialen die daar voorhanden zijn.

Dus trek je jas aan en ga naar buiten. We gaan rekenen!

Leverbaar vanaf 17 februari.