Nieuws / 14 december 2022

Nieuw Blended learning

Blended learing nieuw in het aanbod van Bazalt Groep

Eerste blended training gereed

Bazalt Groep start in 2023 met een nieuw leerconcept. Naast live training én online training bieden we nu ook: blended learning.

Wat is blended learning?

Blended learning is een leerconcept dat verschillende werkvormen en (digitale) leeromgevingen combineert tot een interactief leerpad, de learning journey. Online en offline, individueel en in teamverband leren wisselen elkaar af. Het blended leren biedt daarmee tal van leermomenten en leerkansen. Centraal in de learning journey staan de drie verschillende leerniveaus. Het basisniveau is informatieoverdracht, online is hier uitermate geschikt voor. Het tweede niveau is vaardigheden inoefenen; wat je hebt geleerd breng je in de praktijk in je klas op school. Het hoogste niveau bereik je als het geleerde en geoefende je tot dieper begrip en gedragsverandering brengt.

Naast het vergroten van de mogelijkheden van leren en het leren zelf biedt blended leren de deelnemer ook meer flexibiliteit in het leren. Voor verschillende onderdelen in de learning journey kan zelf bepaald worden waar en op welk moment  er wordt geleerd. De planning van de online onderdelen en live sessie zorgen voor continuïteit in het leerproces.

Wat is het verschil met een live of online training?

De online journey van blended learning verloopt via een online platform. Iedere deelnemer krijgt een eigen leeromgeving waarin verschillende leeractiviteiten het leerpad vormen, bijvoorbeeld:

  • online lessen
  • opdrachten
  • (instructie)filmpjes
  • achtergrond informatierubrics om jezelf in te schalen

Daarnaast kan in het platform ook bewijsmateriaal van het leren worden geüpload. Trainer en mede-cursisten kunnen hier via het platform feedback op geven. De live sessies op locatie zijn dé plek om trainer en mede-deelnemers te ontmoeten en om de geleerde inhouden en ervaringen uit te wisselen en te verdiepen. Je leert dus niet alleen met, maar vooral ook van elkaar. Door deze vele manieren en momenten voor feedback wordt de leerervaring nog dieper en rijker.

Formatief evalueren-blended

De eerste training die in deze blended vorm wordt aangeboden is Formatief evalueren. De kern van Formatief evalueren is dat verbetering wordt bereikt door constante feedback tijdens het leerproces, waardoor je continu jezelf kunt verbeteren. Dit past natuurlijk uitstekend bij blended learning dat van hetzelfde principe uitgaat.

De actuele planning van de training vind je hier.