Nieuws / 31 januari 2024

NIEUW | Kinderboek en beknopte uitgave

Er zijn weer twee nieuwe uitgaven verschenen bij onze Educatieve Uitgeverij: De Nachtkracht van je Fantastische Elastische Brein en de beknopte uitgave van Werken aan verantwoordelijk gedrag.

De Nachtkracht van je Fantastische Elastische Brein

De opvolger van Je Fantastische Elastische Brein.
Wat doet je brein als je gaat slapen? Rust het ook? Nee, terwijl jij slaapt doet je brein zelfs een deel van zijn belangrijkste werk! In dit boek lees en leer je alles over de verschillende taken die je brein ’s nachts uitvoert.

En wist je dat jij je brein ook in de nacht kan trainen en nog meer kunt laten groeien, alleen maar door te gaan slapen? 

De Nachtkracht van je Fantastische Elastische Brein legt aan de hand van interessante feiten en leuke weetjes uit waarom slapen zo belangrijk is voor ons brein.

Leverbaar vanaf 6 februari.
Leeftijdscategorie: vanaf 5 jaar.

Werken aan verantwoordelijk gedrag – beknopt

Wat schuilt er achter storend gedrag van leerlingen? Als je dat weet, kun je er beter op reageren.

Storend gedrag is altijd een poging om in een bepaalde behoefte te voorzien, stelt dr. Spencer Kagan. Als je die behoefte kent, kun je leerlingen verantwoordelijk gedrag aanleren om in deze behoefte te voorzien. Dat levert winst op voor zowel de leraar als de leerling. Een WinWin-uitkomst dus!

Dit boekje is de beknopte uitgave van de tweedelige boekenset Werken aan verantwoordelijk gedrag en licht in hoofdlijnen de uitgangspunten van de WinWin-aanpak toe.