Nieuws / 22 mei 2023

Drie nieuwe Breinhelden uitgaven vers van de pers

Met de Breinhelden Effi en Furon werk je op een aansprekende manier aan de ontwikkeling van executieve functies bij kinderen. Deze executieve functies zijn vertaald naar tien Breinkrachten die kinderen goed kunnen onthouden.

Afgelopen maand zijn er weer 3 nieuwe Breinhelden uitgaven verschenen.

Breinhelden: Oefenprogramma

Versterk de executieve functies bij individuele kinderen met het 1:1 oefenprogramma van Breinhelden.

Wil je met een kind werken aan een specifieke executieve functie? Het Breinhelden Oefenprogramma biedt daarvoor een volledig uitgewerkt stappenplan. Het programma omvat per Breinkracht (executieve functie) tien wekelijkse bijeenkomsten en is uit te breiden met extra oefensessies. Daarmee kun je ieder kind individueel of in een klein groepje begeleiden bij het versterken van de executieve functies.

Deze uitgave bestaat uit een ringband met 11 katernen: een algemeen katern en tien losse katernen met aparte oefeningen voor de tien Breinkrachten. Daarnaast ontvang je bij deze ringband meer dan  150 pagina’s aan werkmateriaal voor de oefensessies. Dit materiaal krijg je als digitale bijlage, zodat je alles vanaf je computer kunt printen. 

Dit oefenprogramma is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die extra oefening kunnen gebruiken om een of meerdere executieve functies te ontwikkelen.

Ontdek je Breinkrachten met Effi en Furon

Dit kinderboek bevat tien voorleesverhalen voor kinderen van ongeveer 8-11 jaar. In ieder verhaal staat een Breinkracht (executieve functie) centraal. De Breinhelden Effi en Furon belanden in herkenbare situaties waarin ze een bepaalde Breinkracht nodig hebben. Deze leuke verhalen vormen een aansprekend uitgangspunt om met kinderen te praten over een Breinkracht: wat is het en wanneer zet je deze kracht in? Aan het eind van het boek worden alle Breinkrachten kort toegelicht en staan enkele vragen die je als voorlezer aan kinderen kunt stellen.

Breinhelden: Tips voor Thuis

Hoe help je je kind bij het ontwikkelen van executieve functies?
Deze gids biedt ouders praktische tips om thuis met hun kind te werken aan de executieve functies (Breinkrachten). Bij iedere Breinkracht zijn er doe-tips, praattips en tips om het kind ondersteuning te bieden.
Deze gids is bedoeld voor ouders om thuis met hun kind te werken aan executieve functies en bewust bezig te zijn met de Breinkrachten.

Alle producten zijn verkrijgbaar in onze webshop: