Nieuws / 20 oktober 2021

Nieuwe uitgaven

Recent zijn er weer een aantal nieuwe uitgaven en materialen verschenen bij onze educatieve uitgeverij.

Feedback om leren zichtbaar maken-beknopt

Dit boekje is de beknopte uitgave van het boek Feedback om leren zichtbaar te maken. De auteurs geven aan hoe je je lesgeven zo kunt inrichten dat het de best mogelijke basis vormt voor feedback. Daarbij baseren ze zich op onderzoek, theoretische inzichten en een grote expertise in het lesgeven. Deze beknopte uitgave gaat kort in op de principes en praktische aspecten van feedback:

  • wat is feedback en welke invloed heeft het?
  • wat is een goede feedbackcultuur?
  • welke strategieën van lesgeven en leren vormen het best mogelijke kader voor effectieve feedback?
  • de kracht van feedback.

Breinkrachtenposter en stickers

Geef je klas een ‘breinheldenjas’ met de Breinkrachtenposter en/of de Breinkrachtenstickers. De stickers zijn erg handig om de Breinkrachten (executieve functies) onder de aandacht te brengen. De stickers worden als set geleverd: van elke Breinkracht 30 stuks (10 losse A4-vellen met stickers). Geschikt voor alle klassen die werken met Breinhelden.

De poster biedt een handig overzicht van alle Breinkrachten: van Stopkracht tot Spiegelkracht en Doorzetkracht. 

 

Dubbel coderen

De kracht van woord en beeld in je les. Dit baanbrekende boek laat zien hoe je dubbel coderen toepast in je lessen. Het is geschreven met zowel de cognitieve wetenschap als de grafische beginselen in het achterhoofd. Elke pagina bevat schema’s, infographics en illustraties zodat ook de informatie in dit boek dubbel gecodeerd wordt in je brein. Meer dan 35 leraren, onderwijsontwikkelaars, psychologen en informatie-ontwerpers leggen uit – en laten zien – hoe zij dubbel coderen in de praktijk gebruiken. Door die principes toe te passen in je lessen, wordt leren effectiever, efficiënter en leuker. Laten we gaan leren!

Alle uitgaven en materialen vind je in onze webshop: shop.bazalt.nl!