Tips voor beheerders

Ben je een KIJK! beheerder dan we hebben we een aantal handige tips voor je die je helpen bij het werken met KIJK!. Je leest ze hier.

Mailadres voor KIJK! gebruikers:

Als een gebruiker inlogt in KIJK! met een niet bestaand, of niet actief mailadres, dan:

  • ontvangt deze gebruiker geen mail over KIJK! en dus ook de KIJK! Weetjes niet!
  • kan deze gebruiker niet zelf het wachtwoord resetten, maar moet dat altijd door jou (de beheerder) laten doen. En, bij een fout wachtwoord, kan niemand het wachtwoord resetten, en wordt het account geblokkeerd.

De KIJK! Weetjes worden verstuurd vanuit info@bazalt.nl. Om te voorkomen dat mails verstuurd vanuit info@bazalt.nl in de ‘spambox’ terecht komen, kan het helpen om deze emailadressen toe te voegen aan het adresboek van jouw mailprogramma.

Archiveren:

  • Kinderen die niet meer ‘actief’ zijn in het huidige schooljaar, moeten overgezet worden naar het archief. Dat doe je aan het begin van het nieuwe schooljaar. Dat kan alleen handmatig, maar dit is een zeer eenvoudige handeling.
  • Kinderen die eenmaal in het archief zitten worden ‘verwijderd’ conform de wet:
    • voor kinderopvang is dat direct nadat een kind de locatie heeft verlaten (4 jaar) of zoals het bij archiveren of verhuizen door de beheerder is ingesteld.
    • voor scholen is dat 2 jaar nadat het kind de school heeft verlaten (na groep 8) of zoals het bij archiveren of verhuizen door de beheerder is ingesteld.
  • Kinderen die verhuisd zijn naar een andere locatie of school worden niet gearchiveerd, maar gegevens zijn uiteraard terug te vinden in het betreffende schooljaar.

KIJK! Licenties in de kinderopvang: 3 voor de prijs van 1

In de kinderopvang voor 0-4 jarigen geldt de afspraak dat zij 1 prijs betalen voor 3 licenties.

Een voorbeeld:

Een organisatie met 10 locaties heeft ook 10 licenties nodig. De wet stelt dat ieder met een eigen licentie moet werken en geen inzage mag hebben in de gegevens van kinderen van andere locaties.

Je vraagt voor elke locatie een eigen licentie aan. Elke tweede en derde licentie zijn gratis licenties. Mocht je meer dan drie licenties nodig hebben dan verloopt de doortelling als volgt: de vierde licentie wordt een betaalde licentie en de vijfde en zesde licentie zijn gratis licenties etc..

Bazalt Educatieve Uitgaven houdt deze doortelling zelf bij en zorgt voor een correcte doortelling op de jaarlijkse factuur van het KIJK! abonnement waarop de prijsafspraak 3 voor de prijs van 1 duidelijk zichtbaar is.

Als organisatie kun je gewoon licenties uitbreiden, dus voor elke locatie (per adres) een licentie aanvragen.