Aanbod

Interne schoolcoach didactiek

In de opleiding Interne Schoolcoach didactiek worden deelnemers in 1 jaar opgeleid tot interne schoolcoach. Als interne schoolcoach kunnen ze hun collega’s coachen op hun leraarvaardigheden en op veranderthema’s in de schoolontwikkeling.

De essenties

  • Binnen de eigen school collega’s coachen en begeleiden in hun didactisch handelen 
  • Leraar vaardiger leren inzetten van de basisvaardigheden (en zoveel als mogelijk ook complexe vaardigheden) 
  • Kennismaken met en oefenen van diverse vormen van coaching en feedback en deze gericht(er) inzetten voor individuele -of teamcoaching. 

Opbrengst

De school heeft (een) interne coach(es) en begeleider(s) die samen optrekt met de collega`s om de didactische vaardigheden van het (sub) team ‘optimaal’ te krijgen en te houden en kansen creëert en stimuleert voor nog beter onderwijs voor alle leerlingen. 

Inhoud

De training wordt zoveel mogelijk afgestemd op de deelnemers in hun school specifieke situatie. 

De basis van de training omvat: 

  • Training 1: Consultatie en informele feedback geven worden behandeld en geoefend; 
  • Training 2: Diverse vormen van coaching (o.a. lesson-study, directe coaching, co-teaching); 
  • Training 3: Formele feedback (inzicht en oefening vanuit diverse methodieken). 

De bijeenkomsten zijn opgebouwd vanuit de principes:” Leer het; Oefen het en Doe het” De fase: “Doe het” vindt plaats op de werkvloer. Onderdeel van de opleiding is de coaching van de interne didactische coach op de eigen school, de trainer coacht de didactische coach op maat, na training 1-2 en 3 wordt een bezoek van 1 uur op de eigen school van de interne coach didactiek gepland. 

Omvang 

7 dagdelen, 3 gesprekken en 3x coaching op de werkvloer van de school. Er worden aparte afspraken gemaakt voor coaching op de werkvloer tussen de trainingen door.  

Voor wie?

Leraren/Intern begeleiders/bouwcoördinatoren die de didactische vaardigheden op basis- en complex niveau in zeer sterke mate beheersen. De zogeheten excellente leraar, die in staat is om door zijn/haar rol/positionering in het team collega’s verder te helpen en een analyse van deze vaardigheden op schoolniveau kan maken! 

Aanvullende informatie

De opleiding tot Interne schoolcoach didactiek is gevalideerd voor het Register Leraar. 

Een training op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Agenda