Aanbod

KIJK! Beredeneerd Aanbod beknopt: werken met de module

Met KIJK! registreer je de ontwikkeling van de kinderen in jouw groep. Op basis van die registratie maak je met de module KIJK! Beredeneerd Aanbod een doelgericht, beredeneerd aanbod. Je leert in deze training hoe jouw aanbod passend wordt bij de ontwikkeling van de kinderen én hoe de (SLO) doelen daarbij worden aangeboden. Je maakt kennis met de mogelijkheden die de module biedt.

  • Leer hoe je met KIJK! registratiegegevens een doelgericht, beredeneerd aanbod maakt
  • Vergroot je kennis over doelgericht, beredeneerd aanbod voor kleuters
  • Krijg meer inzicht in de werkwijze van de module Beredeneerd Aanbod  

Inhoud

KIJK! Beredeneerd Aanbod omvat 1 bijeenkomst van 4 uur. 
De module mét alle mogelijkheden wordt aangeboden: groepsoverzicht op basis van je KIJK! registratie, themaplan en doelgericht groepsaanbod.  
Het is nog niet nodig dat je al een abonnement hebt op de module. Je hebt wel een laptop nodig. 

Werken met de module KIJK! beredeneerd aanbod betekent:

  • Aanbod op basis van de KIJK! registraties die je maakt van de kinderen
  • Kennis krijgen van een goed en krachtig doelgericht aanbod
  • Gebruik maken van jouw registraties voor het maken van een groepsoverzicht en een themaplan.  

Deze training is kort en krachtig. Dat betekent dat je in vier uur kennis maakt met alle mogelijkheden die de module in zich heeft. Het betekent ook dat je na afloop zelf aan de slag kunt gaan met het verder verwerken van wat je hebt geleerd.

De training is een mix van theorie, veel praktijkvoorbeelden en interactie. De interactie staat vooral in het teken van beklijven van wat wordt aangeboden.

Opbrengsten

  • Je weet wat de mogelijkheden zijn van de module KIJK! Beredeneerd Aanbod, waarmee je de KIJK! registratie direct koppelt aan het groepsoverzicht én doelgericht vervolgaanbod. 
  • Je maakt kennis met het samenstellen van een groepsaanbod gebaseerd op doelen. 
  • Je denkt na over hoe jij aan de slag zou kunnen gaan met deze module én wat je daarvoor nog nodig hebt. 

Past deze training bij jou?

Deze training is bedoeld voor leraren van groep 1-2 en intern begeleiders, die werken met KIJK! om de ontwikkeling van kinderen te observeren, registeren en stimuleren. Je hebt een licentie voor de module Beredeneerd Aanbod aangeschaft of oriënteert je hierop. 

KIJK! Beredeneerd Aanbod voor groep 1-2 kun je individueel volgen of samen met jouw onderbouwcollega’s. Als je IB-er bent en graag geïnformeerd wilt worden over de mogelijkheden van de module, dan is dit ook jouw kans! Jullie werken al minimaal 1 jaar met KIJK! en willen nu graag op basis van je KIJK! registratie een goed, doelgericht, beredeneerd aanbod bieden. 

Hebben jouw collega’s al eerder de scholing gevolgd en jij komt net werken op deze school (als leraar, als intern begeleider)? Ook dán past deze scholing prima bij jou. 

De volgende stap zetten op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Meer weten over KIJK!?

Vind hier alle informatie over KIJK!, de werkwijze, de licenties, het proefabonnement en de tarieven.

Uitgaven