KIJK!


Leren op locatie

Leren op locatie

Breng jouw organisatie een stap verder met training, coaching en advies.

Boeken

Boeken

Direct aan de slag met de meest recente en wetenschappelijke kennis en inzichten.

Academie

Academie

Ontwikkel jezelf en schrijf je direct in voor een KIJK! training in de academie.

KIJK! observeren, registreren en stimuleren is een veelgebruikt, digitaal instrument waarmee je de ontwikkeling van jonge kinderen volgt. Het is een werkwijze die leraren en pedagogisch medewerkers ondersteunt bij het observeren, registreren en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen tussen 0 en 7 jaar.

Je kijkt naar basiskenmerken, betrokkenheid en aanwezigheid van factoren die een risico kunnen vormen voor de ontwikkeling. Daarnaast kijk je naar de ontwikkeling van de sociaal emotionele ontwikkeling, taal, rekenen en motoriek. KIJK! gaat over de praktijk van iedere dag.

Werken met KIJK! vergroot je deskundigheid

 • Je krijgt meer kennis van de ontwikkeling van jonge kinderen;
 • Je wordt bekwamer in het observeren van ontwikkeling;
 • Het helpt je bij het maken van beredeneerde keuzes, gericht op het stimuleren van de ontwikkeling.

De gegevens verwerk je digitaal in een online applicatie.

KIJK! werkwijze in het kort

 • Je observeert kinderen dagelijks tijdens betekenisvolle speel- werkmomenten. Je maakt daarvan aantekeningen in de online applicatie. 
 • 2 x per jaar (bijvoorbeeld in december en juni) registreer je op basis van je observaties de totale ontwikkeling van elk kind (individueel rapport).
 • In het individueel rapport kun je de voortuitgang van het kind zien door het kind te vergelijken met zichzelf (eerdere registraties) en met wat van een kind van die leeftijd verwacht mag worden. 
 • Het groepsrapport maakt zichtbaar hoe je groep zich als geheel ontwikkelt en wat de effecten zijn van je onderwijsaanbod. Hierdoor weet je of bepaalde ontwikkelingsgebieden extra stimulans nodig hebben.

KIJK! digitaal

KIJK! biedt verschillende online applicaties waarmee – met je persoonlijke inlog – op elke plek met een internetverbinding kunt werken. De gegevens zijn op elk gewenst moment in te voeren en beschikbaar, waardoor je gemakkelijk rapportages, plannen en overzichten maakt. 

We bieden de volgende applicaties:

 • KIJK! Registratie
 • KIJK! in de BSO
 • KIJK! Verder – Sociale Competentie
 • KIJK! Monitor

Gratis KIJK! informatiepakket aanvragen

Ben je benieuwd of KIJK! iets voor jouw locatie of school is? Vraag dan het gratis KIJK! informatiepakket aan en maak kennis met KIJK!

Een proefabonnement aanvragen

Wil je zelf een kijkje nemen in het online observatie en registratiesysteem van KIJK!? Vraag dan nu een proefabonnement aan. Na 2 maanden kan het proefabonnement met de door jullie ingevoerde data, kosteloos worden omgezet naar een (betaalde) licentie.

Een proefabonnement op KIJK! Registratie

Wil je kennismaken met KIJK! Registratie? Dan kun je zelf een demoversie aanvragen. Wil je een abonnement op KIJK! Registratie? Vraag dan een licentie aan.

Heb je je account aangemaakt?

Voor het gratis proefabonnement ga je naar demo.kijkregistratie.nl en log je in met je gegevens. Heb je een abonnement op KIJK! Registratie ga dan naar www.kijkregistratie.nl.

Bazalt Groep hecht aan de bescherming van persoonsgegevens. We onderschrijven de afspraken die PO-raad, VO-raad en de brancheorganisatie van Educatieve Uitgeverijen hebben gemaakt om de privacy van gebruikers van digitale leermiddelen te waarborgen. Daarom krijg je alleen toegang tot KIJK! Registratie wanneer je inlogt met een professioneel e-mailadres.

Een proefabonnement op KIJK! Verder – Sociale Competentie

Wil je kennismaken met KIJK! Verder – Sociale Competentie? Vraag dan de demo aan. Wil je een abonnement op KIJK! Verder – Sociale Competentie? Vraag dan een licentie aan.

Bazalt Groep hecht aan de bescherming van persoonsgegevens. We onderschrijven de afspraken die PO-raad, VO-raad en de brancheorganisatie van Educatieve Uitgeverijen hebben gemaakt om de privacy van gebruikers van digitale leermiddelen te waarborgen. Daarom krijg je alleen toegang tot KIJK! Verder wanneer je inlogt met een professioneel e-mailadres.

Een proefabonnement KIJK! in de BSO

Wil je kennismaken met KIJK! in de BSO? Dan kun je zelf een demoversie aanvragen. Wil je een abonnement op KIJK! in de BSO? Vraag dan een licentie aan.

Heb je je account aangemaakt?

Voor de gratis demoversie ga je naar demo.kijkindebso.nl en log je in met je gegevens. Heb je een abonnement op KIJK! Registratie ga dan naar www.kijkindebso.nl.

De download hieronder helpt je op weg in het systeem:

Handleiding KIJK! in de BSO

Bazalt Groep hecht aan de bescherming van persoonsgegevens. We onderschrijven de afspraken die PO-raad, VO-raad en de brancheorganisatie van Educatieve Uitgeverijen hebben gemaakt om de privacy van gebruikers van digitale leermiddelen te waarborgen. Daarom krijg je alleen toegang tot KIJK! in de BSO wanneer je inlogt met een professioneel e-mailadres.

“Werken met KIJK! helpt mij om kinderen op een andere manier te zien. Met KIJK! kijk ik beter naar welke vaardigheden een kind laat zien en beter naar mijn eigen handelen; waar moet ik zelf iets meer of iets anders doen! KIJK! geeft handvatten!”

Meer informatie

Heb je vragen over KIJK!? Vind antwoorden bij de veelgestelde vragen.
Werk je al met KIJK!? Ook dan zijn de veelgestelde vragen interessant voor jou of ga naar de downloads en informatie voor gebruikers. Daar vind je verschillende handige documenten die je helpen bij het werken met KIJK!.