Aanbod

Leren Zichtbaar Maken – Bewijs in actie

In de training Leren zichtbaar maken – Bewijs in actie ga je aan de slag met (doorlopend) bewijs verzamelen in jouw klas, dit bewijs evalueren en dit omzetten naar acties. Dit heeft een positieve invloed op de groei van leerlingen in jouw school. In de training leer je om met actuele data jouw plan voor het komende jaar te ontwerpen, en zo het leren voortdurend te verbeteren. Deze tweedaagse training is erop gericht om met je veranderteam zelf in je school aan de slag te gaan: je maakt samen een onderwijsactieplan.

Inhoud

Dag 1 Leren Zichtbaar Maken – Bewijs in actie

Je maakt kennis met de onderzoeksinstrumenten waarmee je het leren op jouw school zichtbaar kunt maken. Daarnaast ga je aan de slag met het maken van een plan van aanpak voor het in 6 tot 8 weken verzamelen van alle informatie die je nodig hebt voor de analyse.

Dag 2 (na 2 tot 3 maanden) Leren Zichtbaar Maken – Bewijs in actie

Je analyseert onder leiding van de trainers de door jou verzamelde gegevens en trekt conclusies, zodat het veranderteam in de school leren zichtbaar maakt. Samen stelt je een plan op voor vervolgacties op school- en groep-/klasniveau. Je kunt hiermee zelf jouw schoolontwikkeling vormgeven.

Tussen de twee trainingsdagen ga je in jouw school met het veranderteam -en lerarenteam- aan de slag. Om tot een optimaal resultaat te komen is het van belang dat het veranderteam bestaat uit de directeur en twee tot vier enthousiaste collega’s.

Opbrengst 

  • tijdens de trainingsactiviteiten ontwikkel je jezelf als lid van het stuurteam 
  • je hebt met je stuurteam een gedeeld perspectief op de ontwikkeling van je school  
  • je hebt een plan met vervolgacties op school- groep/klasniveau 

Uitgaven