Aanbod

Post hbo-opleiding Leraar Nederlands voor anderstaligen (NT2)

Post hbo-opleiding Leraar Nederlands voor anderstaligen (NT2) is een geregistreerde opleiding tot NT2-specialist in het primair onderwijs.

De aandacht voor het onderwijs in Nederlands als Tweede Taal aan anderstaligen is de laatste jaren sterk toegenomen. Daarmee ook de vraag naar NT2-specialisten. De post hbo-opleiding Leraar NT2 stoomt je klaar om als NT2-specialist jouw kennis over te brengen op anderstalige kinderen. 

In de opleiding draait het om basiskennis, basisvaardigheden en basishoudingen die elke NT2-leraar in het primair onderwijs nodig heeft. De opleiding NT2-specialist combineert de theorie met de praktijk, zodat je het geleerde direct in de les kunt toepassen. 

Ervaringen van studenten

Wat maakt deze opleiding zo uniek en waarom is hij zo hard nodig? Oud-studentes Ellen Goossens en Ellen van den Berg, Willem Galle, momenteel student en taalkundige/docente Frederike Groothoff beantwoordden deze vragen in Magazine voorjaar 2020.

Lees het artikel: ‘Een stevig fundament voor de interactie met meertalige kinderen’

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor leraren met een Pabo-diploma

Certificering

De post hbo-opleiding Leraar Nederlands aan anderstaligen is een registeropleiding.

De deelnemers die deze opleiding succesvol afronden, ontvangen een erkend diploma en worden opgenomen in het abituriëntenregister.

Download

Einddoelen en toetsing post hbo NT2 opleiding

Nieuwe startdatum

Binnenkort volgt meer informatie over de nieuwe startdatum en vervolg trainingsdata van deze opleiding.

Agenda