Aanbod

Speelplezier Stap voor stap

Wil jij de kinderen in je groep op alle vlakken stimuleren in hun ontwikkeling? Ontdek de kracht van Speelplezier Stap voor Stap. In deze training leer je hoe je aansluit bij de natuurlijke groei van kinderen en de spelontwikkeling koppelen aan taalstimulering, reken-wiskunde ontwikkeling, motorische vaardigheden en sociaal-emotionele groei. Kortom je leert hoe je met spel kinderen stimuleert en begeleidt in hun ontwikkeling. Tegelijkertijd zal je merken dat je met meer (werk)plezier op de groep staat!

Als leraar of pedagogisch medewerker aan de slag met spelend leren

Deze training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers en leraren in de kleutergroep die zich willen kunnen inleven in het spel van het kind en spelend leren en spelstimulering meer willen gaan inzetten.

Opbouw van de training Speelplezier Stap voor Stap

De training Speelplezier Stap voor Stap is dé basis voor effectief werken met de Speelpleziermethodiek en dagelijkse speel-leerroutines. De training bestaat uit 5 sessies van 3 uur, persoonlijke coaching en een certificering. Na de Startbijeenkomst weet je precies wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten. Vervolgens verdiepen we ons in 4 sessies over geleid spel in de grote groep:

  • demonstratiespel
  • (hand)pantomimespel
  • begeleid spel in kleine groepen op verschillende niveaus
  • niet-begeleid vrij spel

Na elke sessie volgt een persoonlijk coachingmoment. Gedurende de training werk je aan een portfolio. Bij succesvolle afronding ontvang je het certificaat: Speelplezier Stap voor Stap.

Verrijk en verbeter je vaardigheden met Speelplezier Stap voor Stap

  • Leer dagelijkse speel-leerroutines effectief toepassen
  • Begeleid activiteiten in kleine groepen op dagelijkse basis
  • Organiseer, observeer en faciliteer speel/werktijden en het vrije spel
  • Speel kindvolgend mee en verrijk het spel
  • Creëer een stimulerende speel-leeromgeving met hoeken
  • Betrek ouders actief bij de ontwikkeling van hun kind

Ontdek hoe deze aanpak je werkplezier vergroot, terwijl je de kinderen verder helpt in hun ontwikkeling.

Over Margot Wouters en de Speelplezier Methodiek

Bazalt Groep heeft sinds 2016 een nauwe samenwerking met Margot Wouterse-Schmidt, de ontwikkelaar van de Speelpleziermethodiek. Margot Wouters is een vooraanstaande expert op het gebied van spelontwikkeling en spelend leren. Haar kennis en ervaring zijn verweven in de Speelpleziermethodiek, waardoor de training een unieke diepgang heeft. Met Speelplezier Stap voor Stap ben je bevoegd om met deze methodiek op de groep te werken, een waardevolle aanvulling op je professionaliteit.

Let op: deze training staat los van de VVE training van Speelplezier. Voor werken op een VE groep is de Basis VE training vereist naast deze training.

Ga voor spelend leren; kies voor Speelplezier Stap voor Stap. Onze gecertificeerde en ervaren trainers verzorgen de training graag voor je.

Meer weten over de mogelijkheden? Vul vandaag nog een aanvraag voor een offerte in en ga voor een groep vol speelplezier!

Met regelmaat bieden we deze training ook aan in onze Academie. Een actueel overzicht vind je in de agenda.

Anderen bekeken ook

Basis VE training
Professional jonge kind
Spelend leren

Uitgaven