Leren zichtbaar maken

Vergroot de impact van jouw onderwijs


Leren op locatie

Leren op locatie

Breng jouw organisatie een stap verder met training, coaching en advies.

Boeken

Boeken

Direct aan de slag met de meest recente en wetenschappelijke kennis en inzichten.

Academie

Academie

Ontwikkel jezelf en schrijf je direct in voor een Leren zichtbaar maken training in de academie.

In actie met de grootste database ter wereld van wat het beste werkt om leerprocessen van leerlingen te verbeteren

Leren zichtbaar maken implementeren gaat om één eenvoudige belofte: elke leerling maakt elk schooljaar minstens één jaar leergroei door. 

Het Leren zichtbaar maken onderzoek en het daarop afgestemde aanbod dat Bazalt Groep in samenwerking met onze internationale partner Corwin heeft ontwikkeld, helpt scholen om het leerproces van leerlingen zichtbaar te maken en hun ontwikkeling te stimuleren.

Leren zichtbaar maken gaat over leerlingen die weten wat ze aan het leren zijn, waar ze naar toe gaan en wat hun volgende stap is. Daarmee worden leerlingen eigenaar van hun leerproces.

Leren zichtbaar maken is uniek! Het geeft niet alleen bewijs dat wat je doet effectief is, het reikt ook technieken aan waarmee je kunt meten welke impact je hebt op het leren van leerlingen. Met die inzichten kun je je volgende stappen bepalen.
Wereldwijde impact

John Hattie werkzaam aan de universiteit van Melbourne, Australië, doet al jarenlang onderzoek naar prestatie-indicatoren en evaluatie in het onderwijs. Het resultaat daarvan is Leren zichtbaar maken: een verandering in mindset en andere manier van kijken naar het onderwijs.
Leren zichtbaar maken wordt overal ter wereld toegepast.

De speerpunten van Leren zichtbaar maken

Als je wilt weten wat je impact is, zijn er een aantal hoofdthema’s die belangrijk zijn.