Aanbod

Samenwerkend leiderschap

Door samenwerkend leiderschap ontstaan er duurzame ontwikkelingen binnen de school. De school-/teamleider positioneert zich als onderdeel van het systeem door krachtig en samenwerkend
leiderschap.

De essenties

  • Het team heeft (in) zicht op elkaars mentale overtuigingen;
  • Er is sprake van gezamenlijk vertrouwen in het onderbouwde handelen van het team;
  • Er wordt schoolbreed gewerkt aan de professionele ontwikkeling;
  • Er is meer focus op de inrichting van het leerproces van leerlingen om deze voortdurend te versterken;
  • De schoolleider is toegerust met kennis en vaardigheden om samenwerkend leiderschap tot
  • stand te brengen.

Inhoud en werkwijze

Als team wil je het samen doen. Samen de dialoog voeren, samen leren en ontwikkelen. Je beschikt na afloop over het inzicht en de vaardigheden om invloed uit te oefenen op de sfeer en cultuur binnen je school. Je weet de krachten van het team aan te spreken en als collectief te ontwikkelen om het onderwijs binnen je school te versterken. Hierbij richt je op de zes invloeden: onderwijskundig leiderschap, de
gezamenlijke efficacy van leraren, beoordelingsbekwaam leren, professionele ontwikkeling, feedback en het betrekken van ouders.

Tijdens drie bijeenkomsten staan fundamentele vragen centraal over het hoe en waarom van samenwerkend leiderschap, behandelen we de zes factoren van invloed en schrijven de
deelnemende schoolleiders in kleine teams een plan van aanpak voor hun school. Tijdens deze
driedaagse is samenwerken met andere collega-directeuren onderdeel van de opzet.

Na afloop heb je jouw plan van aanpak geschreven en weet je met welke factor van invloed je als eerste aan de slag gaat op jouw school.

De training bestaat uit 3 trainingsessies en 1 coachinggesprek.

Het doel

Je krijgt kennis en ontwikkelt vaardigheden, zodat jij een plan van aanpak kunt opstellen om samenwerkend leiderschap in de praktijk te brengen.

Voor wie?

Schoolleiders en teamleiders.

De volgende stap zetten op jouw locatie?

Breng jouw organisatie een stap verder met onze trainingen, coaching of advies. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden met je. Stuur een mail naar advies@bazaltgroep.nl.

Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, mail ons dan het onderwerp waar je interesse in hebt, jouw contactgegevens en de gegevens van jouw school / organisatie.

Dan kijken we samen hoe we met jou de volgende stap kunnen zetten.

Agenda

Uitgaven