Aanbod

Samenwerkend leiderschap

Samenwerkend Leiderschap

In de training Samenwerkend Leiderschap voor schoolleiders en teamleiders, krijg je inzicht in op welke manier je gezamenlijk met je team duurzame schoolorganisatieontwikkelingen kunt realiseren. Je begrijpt hoe je op een positieve manier weerstand kunt voorkomen en op gelijkwaardige wijze als team kunt werken aan het versterken van het leer-ontwikkelproces van je leerlingen.  

Samenwerkend Leiderschap: voor schoolleiders en teamleiders met oog voor duurzaam resultaat 

Deze training is voor schoolleiders in het primair onderwijs of teamleiders in het voortgezet onderwijs. Streef jij naar duurzame ontwikkelingen? Ga jij voor gedragen ontwikkelingen waarbij niet alleen je leerlingen profiteren maar ook je team zich voortdurend ontwikkelt? Dan is deze driedaagse training je op het lijf geschreven. Aanjagers, kartrekkers in het onderwijs die samen met hun leraren het optimale uit hun leerlingen willen halen, krijgen in deze training verschillende inzichten en instrumenten hiervoor aangereikt.  

Samenwerkend Leiderschap voor sterk persoonlijk leiderschap 

Door Samenwerkend Leiderschap creëer je een cultuur en sfeer in de school, waarin je met je collega’s als collectief samenwerkt aan onderwijsverbetering. Je gaat aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap en stelt daarbij het leer- en ontwikkelproces van de leerling centraal. Met als doel jouw leerlingen te laten opgroeien tot zelfredzame wereldburgers. Hierbij ligt het accent niet alleen op de cognitieve ontwikkeling, maar evengoed op het versterken van het fundament van het leren in jouw school.  

Tijdens de drie trainingsbijeenkomsten draait het om het versterken van jouw leiderschap, waarbij je samen met je team voortdurend gericht bent op het leer- en ontwikkelproces van leerlingen. Centraal staan de fundamentele vragen over het hoe en waarom van samenwerkend leiderschap. 

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met de zes invloeden waarmee school-, en teamleiders de grootste impact bereiken als het gaat om onderwijsverbetering. Deze invloeden komen voort uit het baanbrekende onderzoek van John Hattie. Het positieve effect hiervan is wetenschappelijk aangetoond. De invloeden richten zich op het bijeenbrengen van diverse betrokkenen, om zo samen de verbeteringen vorm te geven.  

De zes invloeden: 

  • Onderwijskundig leiderschap 
  • Gezamenlijke efficacy van leraren 
  • Beoordelingsbekwaam leren 
  • Professionele ontwikkeling 
  • Feedback 
  • Betrekken van ouders  

Je verbetert je onderwijs op basis van wetenschappelijke feiten!

Ontdek waar je kansen voor onderwijsontwikkeling liggen met Samenwerkend Leiderschap 

De training Samenwerkend leiderschap biedt jou de handvatten om onderwijsontwikkeling te realiseren vanaf de werkvloer, niet vanachter je bureau. Je weet de krachten van het team aan te spreken en als collectief te ontwikkelen om het onderwijs binnen je school te versterken. Ook reflecteer je hierbij nadrukkelijk op je eigen leiderschapsstijl en handelen. Ondertussen ontdek je welke invloeden kansen bieden op jouw school en maak je hiervoor een plan van aanpak waarbij één van zes aangereikte invloeden centraal staat. Een sparringsessie met de trainer wordt je naast de drie plenaire bijeenkomsten aangeboden.  

Na afloop van de training heb je jouw plan van aanpak geschreven en kun je meteen aan de slag. 

Accreditatie

Samenwerkend Leiderschap is een door het Schoolleidersregister PO geaccrediteerd aanbod voor herregistratie en heeft herregistratiewaarde van 30 punten.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je weten of deze training bij jou past? Neem contact met ons op.

Andere schoolleiders bekeken ook

Opleiding Leidinggeven aan educatieve veranderprocessen

Training Flitsbezoek

Introductiesessie Professionele Leergemeenschap

Agenda

Uitgaven